کهیر یک برجستگی شدیداً خارش دار پوست می باشد که ممکن است تمام بدن و یا فقط قسمت کوچکی از پوست را مبتلا کند. این برجستگی پوست به رنگ قرمز می باشد که گاهی اوقات برآمدگی های سفید رنگی نیز در آن وجود دارد . قسمت های ملتهب پوست معمولا اندازه هایشان متغیر بوده و ممکن است چندین قسمت به هم متصل شده و یک قسمت خیلی بزرگی از پوست را گرفتار کنند .
کهیر معمولاً فقط چند ساعت دوام دارد که با آن اصطلاحاً کهیر حاد گفته میشود .
گاهی اوقات ممکن است که چندین ماه طول بکشد که با آن کهیر مزمن می گویند .
هم کهیر حاد و هم کهیر مزمن ممکن است دوباره عود نمایند . گاهی اوقات کهیر در همان زمانی که وضعیت خطرناک آنژیوادم رخ میدهد بروز میکند . در آنژیوادم بافتهای بدن به خصوص در اطراف صورت و لب ورم میکند که معمولاً به خاطر یک واکنش آلرژیک (حساسیتی) می باشد.
همچنین کهیر گاهی اوقات یک علامت اولیه آنافیلاکسی (Anaphilaxys) می باشد . آنافیلاکسی یک واکنش شدید و بالقوه مرگبار آلرژیک بدن به بعضی مواد می باشد.
علل ایجاد کهیر
کهیر می تواند بر اثر یک واکنش آلرژیک حساسیتی به بعضی از غذاها مثل بادام زمینی رخ دهد . این وضعیت ممکن است همچنین به اثر حساسیت به یک دارو و یا حساسیت به گیاهان و یا بر اثر نیش یک حشره رخ دهد . با این حال وقتی که این برای اولین بار در یک فرد بزرگسال رخ میدهد اغلب شناسایی علت آن مشکل می باشد . مستعد بودن به ابتلا به کهیر ممکن است در بعضی از خانوادهها بیشتر دیده شود .
نحوه درمان کهیر
کهیر حاد معمولاً در عرض چند ساعت و بدون درمان ناپدید میگردد.
کهیر مزمن ممکن است چند هفته و چند ماه طول بکشد تا از بین برود.
استفاده از داروهای بدون نیاز به نسخه مثل لوسیون کالامین و آنتیهیستامین های خوراکی ممکن است به تسکین خارش پوست کمک نماید.
اگر علائم شما باقی ماندند و یا اینکه دوباره عود کردند و علت ایجاد آن مشخص نمی باشد شما باید به پزشک مراجعه نمایید . در چنین مواردی پزشک شما را به یک کلینیک آلرژی ارجاع میدهد تا با انجام آزمایش روی پوست شما مشخص گردد که به چه ماده ای حساسیت دارید . وقتی مشخص شد که چه ماده ای باعث بروز کهیر در شما می شود ، باید تا آنجا که ممکن است از برخورد با این ماده در آینده پرهیز نمایید تا از وقوع مجدد کهیر پیشگیری کنید.